/

Andy Murray in voetsporen Bunny Austin

Bunny Austin
Voor het eerst sinds 1938 staat er weer een Brit in de finale van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. De Schot Andy Murray wist vrijdagmiddag ten koste van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga de finale te bereiken.

Andy Murray treedt daarmee in de voetsporen van Bunny Austin (1906-2000), een Engelsman die in 1938 ook de finale van Wimbledon wist te bereiken. Het is voor Murray echter te hopen dat hij het zondag tijdens de finale beter doet dan deze Bunny Austin. Die Engelsman werd in de finale van 1938 namelijk van de baan geveegd door de Amerikaan Don Budge: 6-1, 6-0 en 6-3.

Mocht Murray de finale zondag winnen dan treedt hij in de voetsporen van Fred Perry (1909-1995), de laatste Brit die het toernooi op zijn naam wist te schrijven.

Perry is overigens een echte Wimbledon-legende want hij won het toernooi maar liefst drie keer achter elkaar, in 1934, 1935 en 1936.

Bekijk meer over:

Sportgeschiedenis, Tennis

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: