Anne Frank Stichting lanceert chatbot voor Facebook

De Anne Frank Stichting en Facebook hebben een chatbot ontwikkeld voor Facebook Messenger. Met deze bot kunnen mensen in een eenvoudig chatgesprek informatie krijgen over het levensverhaal van Anne Frank. Ook geeft de bot geïnteresseerden praktische bezoekersinformatie over het Anne Frank Huis.

De toepassing is vandaag – op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie – gepresenteerd door prins Constantijn. De Anne Frank House bot is zelflerend door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Het Anne Frank Huis is één van de eerste musea ter wereld die een bot voor Messenger heeft ontwikkeld.

Het ontwerp van de bot nodigt mensen uit om niet alleen bezoekersinformatie, maar ook informatie over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog tot zich te nemen. Ronald Leopold, algemeen directeur bij de Anne Frank Stichting:

“We willen dat het levensverhaal van Anne zo veel mogelijk mensen bereikt. Mensen van over de hele wereld kunnen nu direct antwoord krijgen op hun vragen over Anne Frank, haar familie, haar dagboek en de tijd waarin ze leefde. Met deze bot biedt Facebook Nederland ons een innovatieve mogelijkheid om een groot internationaal publiek, waaronder vooral jongeren, te bereiken.”

Lees ook: Anne Frank (1929-1945) – En haar dagboek ‘Het Achterhuis’
Overzicht van boeken over Anne Frank

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: