Anne Frank Stichting lanceert chatbot voor Facebook

De Anne Frank Stichting en Facebook hebben een chatbot ontwikkeld voor Facebook Messenger. Met deze bot kunnen mensen in een eenvoudig chatgesprek informatie krijgen over het levensverhaal van Anne Frank. Ook geeft de bot geïnteresseerden praktische bezoekersinformatie over het Anne Frank Huis.

De toepassing is vandaag – op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie – gepresenteerd door prins Constantijn. De Anne Frank House bot is zelflerend door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Het Anne Frank Huis is één van de eerste musea ter wereld die een bot voor Messenger heeft ontwikkeld.

Het ontwerp van de bot nodigt mensen uit om niet alleen bezoekersinformatie, maar ook informatie over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog tot zich te nemen. Ronald Leopold, algemeen directeur bij de Anne Frank Stichting:

“We willen dat het levensverhaal van Anne zo veel mogelijk mensen bereikt. Mensen van over de hele wereld kunnen nu direct antwoord krijgen op hun vragen over Anne Frank, haar familie, haar dagboek en de tijd waarin ze leefde. Met deze bot biedt Facebook Nederland ons een innovatieve mogelijkheid om een groot internationaal publiek, waaronder vooral jongeren, te bereiken.”

Lees ook: Anne Frank (1929-1945) – En haar dagboek ‘Het Achterhuis’
Overzicht van boeken over Anne Frank

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: