Christie’s veilt schilderij Rembrandt

Man met halsstuk en hoed – Rembrandt, ca. 1626
Bij veilinghuis Christie’s in Londen wordt in juli een schilderij van Rembrandt geveild. Verwacht wordt dat het werk tussen de 9 en 14 miljoen euro op gaat brengen.

Het gaat om het schilderij Man met halsstuk en hoed dat Rembrandt tussen 1626 en 1627 maakte. Het doek maakt onderdeel uit van de verzameling oude Hollandse meesters van het echtpaar Pieter en Olga Dreesmann van warenhuis V&D. Het is voor het eerst in veertig jaar dat het schilderij op de markt komt.

In totaal worden er bij Christie’s vijftien werken uit de collectie Dreesman geveild. Het veilinghuis verwacht dat de werken gezamenlijk ongeveer 22 miljoen euro op zullen brengen. Volgens Christie’s verkoopt het echtpaar de werken “om ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten”.

- advertentie -

Naast het werk van Rembrandt worden er onder meer schilderijen van zeventiende-eeuwse kunstenaars als Adriaen Coorte, Pieter JanszSaenredam, Willem van de Velde II en Hendrick Avercamp geveild.

De werken uit de collectie Dreesman zijn van 5 tot 8 mei te zien bij Christie’s Amsterdam.

Werk van Avercamp uit de collectie Dreesman

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: