Dark
Light

Geld voor restauratie historische buitenplaatsen in Utrecht

Auteur:
1 minuut leestijd

Kasteel Duurstede
De provincie Utrecht trekt ruim twee miljoen euro uit voor het herstel van enkele historische buitenplaatsen. Dat is deze week bekendgemaakt.

Met het geld kunnen kasteel de Haar, kasteel Duurstede, het park van kasteel Loenersloot en het Baarnse Bos een restauratieachterstand wegwerken. De provincie zegt voor deze projecten te hebben gekozen omdat restauratie op korte termijn voor deze buitenplaatsen noodzakelijk is. De provincie:Bovendien hebben ze een hoge cultuurhistorische waarde, zijn de buitenplaatsen toegankelijk voor het publiek en niet onbelangrijk: leveren ze een substantiële eigen bijdrage.

Het provinciebestuur zegt de komende periode in te willen zetten op het wegwerken van de restauratieachterstand bij historische buitenplaatsen om het erfgoed voor de toekomst te behouden. Elk jaar wordt er een aantal projecten uitgelicht. Ook wordt er 100.000 euro gereserveerd voor een zogenaamde erfgoedmonitor die de restauratieachterstand in de provincie in kaart moet brengen.

Voor zover bekend bedraagt de restauratieachterstand in de provincie Utrecht momenteel 35 miljoen euro.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×