Dark
Light

Groningen investeert extra in kunst en cultuur

1 minuut leestijd

Groninger Museum – Foto: Ralph Richter © Groninger Museum
Terwijl zowel Rijk als provincie fors bezuinigen, steekt de gemeente Groningen de komende tijd juist extra geld in kunst en cultuur. De gemeente Groningen heeft dat deze week bekendgemaakt.

Voor de komende twee jaar trekt Groningen twee miljoen extra uit voor kunst- en cultuurinstellingen. Met dit geld wil de stad de instellingen in de gelegenheid stellen te veranderen.

Cultuurwethouder Ton Schroor:De twee miljoen extra is voor de overbruggingsperiode van twee jaar naar ‘iets minder’. In die tijd moeten de instellingen veranderen, hun ondernemend vermogen versterken, hun inkomsten vergroten en hun positie in de stad verbeteren. Wij verwachten van instellingen die wij geld geven dat ze er een maatschappelijke prestatie tegenover zettten.

Het gemeentebestuur wil dat de kwaliteit van belangrijke instellingen als het Groninger Museum, De Oosterpoort en de Stadsschouwburg op peil blijft.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie