Groninger Museum nog zeker tot dinsdag dicht

Foto: Ralph Richter © Groninger Museum
Vanwege hoog water in het kanaal waarin het museum staat heeft het Groninger Museum donderdagavond de benedenverdieping ontruimd. Het museum heef laten weten nog in ieder geval tot dinsdag de deuren te sluiten voor het publiek.

Het museum bevindt zich op een kunstmatig eiland in het zogenaamde Verbindingskanaal in de stad Groningen. Het water rond het museum is de afgelopen week flink gestegen.

Donderdagavond liet het waterschap

- advertentie -weten dat het waterpeil zou kunnen stijgen tot ongeveer 1,30 meter boven NAP. Omdat dat 20 centimeter boven het niveau ligt dat het museum zelf aanhoudt voor een ontruiming, werden de benedenzalen van het gebouw ontruimd.

Het museum hield het donderdagavond uiteindelijk overigens droog. Het water kwam net niet tot aan de ramen.

In 1998 werd het museum vanwege een hoge waterstand ook al eens ontruimd. Toen sijpelde het water via ramen op de benedenverdieping het museum binnen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: