Dark
Light

Groninger Museum nog zeker tot dinsdag dicht

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Ralph Richter © Groninger Museum
Vanwege hoog water in het kanaal waarin het museum staat heeft het Groninger Museum donderdagavond de benedenverdieping ontruimd. Het museum heef laten weten nog in ieder geval tot dinsdag de deuren te sluiten voor het publiek.

Het museum bevindt zich op een kunstmatig eiland in het zogenaamde Verbindingskanaal in de stad Groningen. Het water rond het museum is de afgelopen week flink gestegen.

Donderdagavond liet het waterschapweten dat het waterpeil zou kunnen stijgen tot ongeveer 1,30 meter boven NAP. Omdat dat 20 centimeter boven het niveau ligt dat het museum zelf aanhoudt voor een ontruiming, werden de benedenzalen van het gebouw ontruimd.

Het museum hield het donderdagavond uiteindelijk overigens droog. Het water kwam net niet tot aan de ramen.

In 1998 werd het museum vanwege een hoge waterstand ook al eens ontruimd. Toen sijpelde het water via ramen op de benedenverdieping het museum binnen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (49.599 actieve abonnees)

"Ruim 49.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan

Zelfde rubriek