Jody Payne, gitarist uit band Willie Nelson, overleden

Willie Nelson en Jody Payne - Still YouTube
Willie Nelson en Jody Payne – Still YouTube
De Amerikaanse countrygitarist Jody Payne is zaterdag op 77-jarige leeftijd overleden. De muzikant speelde jarenlang in de band van countryzanger Willie Nelson.

Jody Payne werd in 1936 geboren in Kentucky en werd al op jonge leeftijd gegrepen door de muziek. Aanvankelijk zong hij samen met zijn zus en wat later leerde hij de mandoline bespelen. Rond zijn tiende was hij samen met zijn zus en vader zingend te horen in een radioshow.


De professionele carrière van de muzikant begon eind jaren vijftig. Hij tourde onder meer met Merle Haggard en werkte mee aan platen van artiesten als Hank Snow, Tanya Tucker en Leon Russell.

In 1962 speelde hij voor het eerst met de bekende countryzanger Willie Nelson. In 1973 trad hij als gitarist toe tot zijn band. In 2008 ging hij met pensioen. Na die tijd gaf hij nog wel muziekles in een muziekwinkel in Stapleton. Willie Nelson heeft via Facebook inmiddels gereageerd op het overlijden van Payne. Hij schrijft onder meer:

- advertentie -

Onze vriend zal worden gemist. Het begint er serieus op te lijken dat de band wordt herenigd in de hemel.

Nelson refereert hiermee aan het overlijden van toneelmanager Poodie Locke in 2009 en bassist Dan ‘Bee’ Spears in 2011.

Gerelateerde uitgaven:

De band van Willie Nelson tijdens een optreden in Amsterdam

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: