Dark
Light

John Kerry legt krans in Hiroshima

Auteur:
1 minuut leestijd
Monument van Hiroshima - cc
Monument van Hiroshima - cc

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft een bezoek gebracht aan het oorlogsmonument van Hiroshima, de Japanse stad die aan het Tweede Wereldoorlog zwaar door de Amerikanen werd gebombardeerd. Bij deze aanval, die een einde aan de oorlog moest maken, kwamen circa 140.000 Japanners om het leven.

Het was een beladen bezoek. Vooraf liet minister John Kerry al weten geen excuses aan te gaan bieden. Het bezoek stond wat hem betreft in het teken van de toekomst. Kerry is momenteel in Japan naar aanleiding van een bijeenkomst van de G7 waarbij onder meer gesproken wordt over de situatie in het Midden-Oosten.

President Obama

De minister kreeg een rondleiding in het atoombommuseum en legde een krans bij het monument. Na afloop gaf hij aan dat het museum eraan herinnert hoe belangrijk het is om te streven naar een wereld zonder kernwapens.

Volgens sommige geruchten is het bezoek van Kerry een voorbode van een bezoek van de Amerikaanse president aan Hiroshima. Barack Obama heeft in het verleden wel eens gezegd dat hij het een zou vinden de stad te bezoeken.

×