/

Kerstcadeautje: The Beatles op Spotify

The Beatles op Spotify
The Beatles op Spotify

Via de streamingdienst Spotify is enorm veel muziek te beluisteren. De rechthebbenden van de muziek van The Beatles zorgden er echter jarenlang voor dat de muziek van the Fab Four er niet op te beluisteren was. Vanaf deze Kerst is de muziek van de wereldberoemde band toch te beluisteren via Spotify.

De albums van The Beatles zijn sinds afgelopen nacht niet alleen beschikbaar voor Spotify-gebruikers met een abonnement. Ze zijn ook via de gratis versie met reclame te beluisteren. En ook via Apple Music is de muziek van The Beatles vanaf nu te beluisteren.

Taylor Swift en Adele

Dat de muziek van The Beatles nu ook via de populaire streamingdienst is te beluisteren, is opvallend. De laatste tijd waren er juist enkele grote namen die hun muziek niet langer wilden aanbieden via de dienst, vooral omdat het de muzikanten te weinig op zou leveren. Muziek van Taylor Swift is al lange tijd niet via Spotify te beluisteren en het nieuwste album van megaster Adele werd ook niet beschikbaar gesteld via de Zweedse muziekdienst.

Oude rocker Neil Young heeft overigens een andere reden om zijn muziek niet beschikbaar te stellen via Spotify. Hij vindt de kwaliteit van de streams te slecht.

CD’s en DVD’s van The Beatles

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: