Koningin Beatrix opent vernieuwd Rijksmuseum

/
1 minuut leestijd

Rijksmuseum in de ochtend – John Lewis Marshal, 2012
Het vernieuwde Rijksmuseum Amsterdam wordt komend voorjaar heropend door koningin Beatrix. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Na een verbouwing van negen jaar opent het Rijksmuseum Amsterdam in april 2013 de deuren weer voor het publiek. De grand opening vindt plaats op zaterdag 13 april en vanaf de dag daarna is het publiek welkom in het vernieuwde museum.


Het museum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie onder leiding van de Rijksgebouwendienst een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld.

De collectie is opnieuw opgesteld, alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. Ook is een nieuw Aziatisch Paviljoen ingericht. In tachtig zalen vertellen 8.000 voorwerpen het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur, van de Middeleeuwen tot nu.

Afgelopen maand presenteerde het museum al een nieuwe website en huisstijl. Voorafgaand aan de officiële opening sluit het museum twee weken de deuren zodat de topstukken vanuit de Philipsvleugel naar het hoofdgebouw verhuisd kunnen worden.

Rijksmuseumobject

Op Historiek plaatsen conservatoren van het Rijksmuseum dit hele jaar artikelen over de achtergrond van bijzondere objecten die zijn geselecteerd voor het vernieuwde Rijksmuseum. Deze maand vertelt conservator Eveline Sint Nicolaas bijvoorbeeld over het zogenaamde kanon van de koning van Kandy. Een overzicht van de al besproken objecten is hier te vinden.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

De slag bij de Boyne (1690)

Hierna verschenen

Den Haag Hofstad: Feesten aan het Hof

0
Reageren op dit bericht?x