Week van de koloniale geschiedenis

Liefdesbrieven James Dean onder de hamer

Foto: Christie’s
Bij veilinghuis Christie’s in South Kensington worden binnenkort drie liefdesbrieven van de wereldberoemde Amerikaanse acteur James Dean geveild. Het veilinghuis heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om handgeschreven liefdesbrieven die James Dean stuurde naar de actrice Barbara Glenn. Volgens Christie’s geven de brieven een “openhartig beeld van een tumultueuze lange afstandsrelatie”. Christie’s:

Zo noemt Deanhaar ‘goedkoop’ nadat ze voor $8,000 een fotoshoot in badpak had gedaan. Veel vaker toont het Hollywood icoon zich een bezorgde minnaar, en beschrijft hij zijn eenzaamheid op de set.

De acteur James Byron Dean (1931-1955) maakte onder meer naam in de film Rebel Without a Cause van regissseur Nicholas Ray. Dean speelde in deze film de rol van Jim Stark, een opgroeiende tiener. Kort voordat deze film in première ging kwam Dean op 24-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk.

- advertentie -

De liefdesbrieven die Dean schreef naar Barbara Glenn worden, samen met enkele foto’s van het stel, ter veiling aangeboden door filmmaker Keith Gordon, een zoon van Barbara Glenn. Christie’s verwacht dat de brieven per stuk tussen de 3500 en 7000 euro op zullen brengen. De vieling vindt plaats op 23 november.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: