Dark
Light

Liefdesbrieven James Dean onder de hamer

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Christie’s
Bij veilinghuis Christie’s in South Kensington worden binnenkort drie liefdesbrieven van de wereldberoemde Amerikaanse acteur James Dean geveild. Het veilinghuis heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om handgeschreven liefdesbrieven die James Dean stuurde naar de actrice Barbara Glenn. Volgens Christie’s geven de brieven een “openhartig beeld van een tumultueuze lange afstandsrelatie”. Christie’s:

Zo noemt Deanhaar ‘goedkoop’ nadat ze voor $8,000 een fotoshoot in badpak had gedaan. Veel vaker toont het Hollywood icoon zich een bezorgde minnaar, en beschrijft hij zijn eenzaamheid op de set.

De acteur James Byron Dean (1931-1955) maakte onder meer naam in de film Rebel Without a Cause van regissseur Nicholas Ray. Dean speelde in deze film de rol van Jim Stark, een opgroeiende tiener. Kort voordat deze film in première ging kwam Dean op 24-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk.

De liefdesbrieven die Dean schreef naar Barbara Glenn worden, samen met enkele foto’s van het stel, ter veiling aangeboden door filmmaker Keith Gordon, een zoon van Barbara Glenn. Christie’s verwacht dat de brieven per stuk tussen de 3500 en 7000 euro op zullen brengen. De vieling vindt plaats op 23 november.

×