Monument watersnoodramp vernield

Watersnoodramp van 1953
Een monument ter herinnering aan de Watersnoodramp is vernield. Onbekenden blijken een bronzen vogel van het monument in het plaatsje Kruisdorp te hebben gehaald, meldt Omroep Zeeland.

Het monument bestaat uit een aantal granieten zuilen van 2,5 meter hoog met daarop bronzen vogels. Eén van die vogels blijkt te zijn verdwenen.

De maker van het monument, kunstenaar Ronny Ivens, heeft nog een mal van de vogels. Het kunstwerk kan dus hersteld worden maar dat gaat niet meer lukken voor vrijdag. Er wordt dan een herdenking gehouden bij het monument omdat het dan precies zestig jaar geleden is dat de watersnoodramp zich voltrok.

- advertentie -

In Zeeland zijn in totaal zesendertig monumenten te vinden die herinneren aan de ramp.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: