Dark
Light

Musea in Hoorn op zoek naar materiaal Nederlands-Indië

Auteur:
1 minuut leestijd

Musea in Hoorn op zoek naar materiaal Nederlands-Indië
Het Affichemuseum en het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn organiseren in het najaar van 2013 een gezamenlijke tentoonstelling over Nederlands-Indië. Voor deze tentoonstelling roepen de musea de hulp in van het publiek.

Op de tentoonstelling over Nederlands-Indië laat het Affichemuseum reclameaffiches zien op het gebied van transport en toerisme (scheepvaart, luchtvaart, hotels). Daarnaast worden er onder meer affiches voor cultuur, pasar malams en diverse gebruiksproducten in de tentoonstelling opgenomen.


Het Museum van de Twintigste Eeuw zal door middel van foto’s en voorwerpen het dagelijks leven van de Nederlanders in de kolonie in dezelfde periode tonen.

Voor het samenstellen van dit project roepen de beide musea de hulp in van het publiek. Het Affichemuseum is op zoek naar bronnen- en beeldmateriaal op het gebied van reclame en producten, verpakkingen en gebruiksvoorwerpen uit deze periode. Het Museum van de Twintigste Eeuw is op zoek naar kleding, zoals de sarong en kebaja, tropenuniform, kinderkleding, schoolboeken en andere gebruiksvoorwerpen. Ook oude amateurfilms en geluidsfragmenten zijn welkom.

Wie de musea denkt te kunnen helpen met interessant materiaal, kan contact opnemen met Maartje Brattinga van het Affichemuseum via [email protected] of telefoonnummer 06-52347775. De contactpersoon van het Museum van de Twintigste Eeuw is Lesta van den Oude. Zij is te bereiken via [email protected] (o.v.v. Indië tentoonstelling) of telefoonnummer 0229-214001.

×