Dark
Light

Museum Catharijneconvent ontvangt 925.000 van BankGiro Loterij

Auteur:
1 minuut leestijd
Interieur van de Sint-Willibrordkerk in Utrecht - cc
Interieur van de Sint-Willibrordkerk in Utrecht - cc

Tijdens het Goed Geld Gala ontving Museum Catharijneconvent in Utrecht woensdag 925.000 euro van de BankGiro Loterij. Het museum heeft het geld gekregen voor de ontwikkeling van Het Grootste Museum van Nederland, een omvangrijk project waarbij de mooiste kerken van Nederland en de daarbij horende topkunst opengesteld zullen worden.

In totaal ontvingen culturele instellingen in het Tropenmuseum in Amsterdam dit jaar ruim 62,8 miljoen dankzij de meer dan 500.000 deelnemers van de BankGiro Loterij.

Het Grootste Museum van Nederland

Wereldwijd komen mensen in kerken voor de historische beleving, de imponerende architectuur, de prachtige kunstvoorwerpen, de meeslepende muziek en het aansteken van een kaarsje. Op vakantie in het buitenland vinden we een bezoek aan deze indrukwekkende monumenten doodnormaal, maar waarom doen we dit in Nederland veel minder? Marieke van Schijndel, directeur van Museum Catharijneconvent benadrukt dat dit soort kerken ook in Nederland te vinden zijn:

‘We willen de mooiste kerken van Nederland onder de aandacht brengen en voor iedereen toegankelijk maken. Ik ben zeer verheugd dat we met de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij dit nu, samen met de eigenaren van de monumenten, kunnen gaan realiseren.’

×