Museum Catharijneconvent ontvangt 925.000 van BankGiro Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala ontving Museum Catharijneconvent in Utrecht woensdag 925.000 euro van de BankGiro Loterij. Het museum heeft het geld gekregen voor de ontwikkeling van Het Grootste Museum van Nederland, een omvangrijk project waarbij de mooiste kerken van Nederland en de daarbij horende topkunst opengesteld zullen worden.

In totaal ontvingen culturele instellingen in het Tropenmuseum in Amsterdam dit jaar ruim 62,8 miljoen dankzij de meer dan 500.000 deelnemers van de BankGiro Loterij.

Het Grootste Museum van Nederland

Wereldwijd komen mensen in kerken voor de historische beleving, de imponerende architectuur, de prachtige kunstvoorwerpen, de meeslepende muziek en het aansteken van een kaarsje. Op vakantie in het buitenland vinden we een bezoek aan deze indrukwekkende monumenten doodnormaal, maar waarom doen we dit in Nederland veel minder? Marieke van Schijndel, directeur van Museum Catharijneconvent benadrukt dat dit soort kerken ook in Nederland te vinden zijn:

‘We willen de mooiste kerken van Nederland onder de aandacht brengen en voor iedereen toegankelijk maken. Ik ben zeer verheugd dat we met de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij dit nu, samen met de eigenaren van de monumenten, kunnen gaan realiseren.’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: