MyHeritage doet grote Amerikaanse aankoop

FamilyLink & WorldVitalRecords
Genealogiebedrijf MyHeritage heeft het bedrijf FamilyLink gekocht. Dit bedrijf zit achter familiegeschiedenis geörienteerde websites als FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com.

Sociaal familienetwerk MyHeritage zegt met de aankoop enkele miljarden historische gegevens aan haar netwerk toe te hebben gevoegd. Het gaat voornamelijk om informatie uit Amerikaanse archieven en registers.Volgens het familienetwerk is deze informatie ook interessant voor Nederlanders, onder meer omdat er in Amerika veel mensen met Nederlandse roots wonen. MyHeritage naar aanleiding van de aankoop:

- advertentie -

Hiermee beschikken wij over een gigantische hoeveelheid aan historische data, zoals volkstellingen, geboorte-, huwelijks-, en overlijdensakten, maar ook de grootste historische online krantencollectie. Tezamen betreft het enkele miljarden gegevens met betrekking tot familiegeschiedenis en betreft het de grootste historische data-collectie die ooit is betrokken in een aankoop.

FamilyLink.com en WorldVitalRecords.com zijn betaalsites die in 2006 werden opgericht. De sites bieden leden toegang tot een grote database met historische gegevens. Deze informatie is nu dus toegankelijk via MyHeritage. Dit sociaal familienetwerk heeft wereldwijd momenteel ongeveer zestig miljoen geregistreerde leden. Zij kunnen met behulp van software van MyHeritage in een afgeschermde omgeving een familiewebsite aanmaken en een familienetwerk opbouwen. Daarnaast kunnen bezoekers gratis gebruikmaken van het door MyHeritage ontwikkelde genealogie-programma Family Tree Builder. MyHeritage werd in 2003 in Israël opgericht door Gilad Japhet.

De aankoop van FamilyLink is de laatste uit een reeks strategische sinds 2007. Eerder kocht het bedrijf onder meer al het Engelse familienetwerk Kindo en Poolse familienetwerk Bliscy.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: