Nacht van de Geschiedenis dit keer in gehele Rijksmuseum

1 minuut leestijd

Poster voor de Nacht van de Geschiedenis 2013
De Nacht van de Geschiedenis, het feestelijke begin van de Maand van de Geschiedenis, werd vorig jaar voor het eerst gehouden in het Rijksmuseum. Toen werd het nieuwe Atrium er speciaal voor opengesteld. Dit jaar vindt de Nacht van de Geschiedenis voor het eerst in het gehele Rijksmuseum plaats.

Thema van de geschiedenismaand is dit keer Vorst & Volk. Tijdens de Nacht onderzoekt het Rijksmuseum “de soms moeizame verhouding tussen het volk en zijn vorst, of deze nu koning was of stadhouder, in Nederland woonde of daarbuiten, man was of vrouw”. Het museum:


Een volk kan zonder vorst, maar een vorst niet zonder volk.

Journalist en publicist Ian Buruma is de hoofdspreker op de tiende Nacht van de Geschiedenis.

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis kan het publiek een keus maken uit een groot programma-aanbod, bestaande uit debatten, interviews, workshops en een traditionele Petje op, Petje af quiz . Daarnaast is een Moordspel Willem van Oranje, worden er mini-opera’s opgevoerd en staan conservatoren in de verschillende eeuwen van de museumpresentatie op zeepkisten om een opfriscursus over verschillende koningshuizen te geven.

Libris Geschiedenisprijs

De avond sluit af met een spetterend feest in het Atrium van het Rijksmuseum. Ten slotte worden op de Nacht van de Geschiedenis de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenisprijs geïnterviewd.

Kaartverkoop voor de Nacht van de Geschiedenis begint op 26 augustus. Kaarten kosten 20 euro. Meer informatie over de geschiedenisnacht is te vinden op: www.nachtvandegeschiedenis.nl

Gerelateerde uitgaven:

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit bericht?x