Nederlandse speelfilm over het leven van Anne Frank

Anne Frank – Afb: Talent United
Er komt een Nederlandse speelfilm over het leven van Anne Frank. Filmproducent Paul Ruven van Talent United heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat er in Nederland een speelfilm over Anne Frank wordt gemaakt.

Het is de bedoeling dat de film ongeveer in maar 2015 in première gaat, rond de zeventigste sterfdag van Anne Frank.


Eerder verschenen er Amerikaanse en Engelse films en tv-series over Anne Frank naar aanleiding van haar wereldberoemde dagboek,maar nooit eerder was er een Nederlandse speelfilm over het meisje. Filmproducent Paul Ruven:

- advertentie -

De film gaat niet alleen over het onderduiken in het achterhuis, maar over haar hele leven. […] De Anne Frank stichting ergerde zich aan een aantal hardnekkig terugkerende fouten in de afgelopen verfilmingen. In deze speelfilm zullen deze fouten gecorrigeerd worden, zodat we voor het eerst een juiste en waarachtige verfilming van het leven van Anne Frank zullen krijgen.

Door recent onderzoek en gesprekken met getuigen zijn er onlangs een aantal nieuwe inzichten over Anne bekend, meldt Ruver. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt bekendgemaakt om wat voor feiten het gaat

Een percentage van de opbrengst van de film zal naar de Anne Frank stichting gaan.

De enige echte filmbeelden van Anne Frank

Op deze bewerkte archieffoto hangen de opvarenden aan de…
[caption id="attachment_17491" align="alignleft" width="265"]Piet MeerburgHet dagelijks bestuur van het centrum Amsterdam neemt…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier