Rijksmuseum lanceert profielwerkstukpijs voor VWO

/
1 minuut leestijd

Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum
Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum lanceert dit jaar het Rijksmuseum Junior Fellowship, een profielwerkstukprijs voor talentvolle vwo’ers en gymnasiasten. De tien leerlingen met de beste werkstukken op het gebied van kunst en geschiedenis winnen een vijfdaags museaal onderzoeksprogramma.


Het Rijksmuseum beloont de schrijver(s) van het allerbeste werkstuk daarnaast met een studiebeurs van 1500 euro. Voor het museum is de onderwijswereld een belangrijke publieksgroep. Jaarlijks brengen meer dan 100.000 leerlingen een bezoek aan het museum.

Hoofd Publiek & Educatie, Annemies Broekgaarden:

“Om de vakgebieden onderzoek, conservering en restauratie onder de aandacht te brengen, investeert het Rijksmuseum nu in talentvolle alfa én bèta leerlingen met belangstelling voor kunst, geschiedenis of restauratie.”

De prijsuitreiking van het Rijksmuseum Junior Fellowship vindt begin 2015 plaats. Als kick-off nodigt het museum alle leerlingen uit 4 en 5 vwo uit voor de voorbereidende Masterclass Profielwerkstuk Schrijven op woensdag 11 juni. Bezoek voor meer informatie de website van het museum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie