Dark
Light

Songwriter Jerry Ragovoy (80) overleden

1 minuut leestijd

Time Is On My Side
De Amerikaanse songwriter Jerry Ragovoy is op 80-jarige leeftijd overleden. Het bekendste nummer dat Ragovoy schreef is Time Is On My Side. De Rolling Stones scoorden een wereldhit met dat nummer.

Jerry Ragovoy schreef Time Is On My Side in 1963 onder het pseudoniem Norman Meade. Het nummer werd eerst opgenomen door de jazz-trombonist Kai Winding. Een jaar later werd het nummer gecovered door soulzangeres Irma Thomas en door de Rolling Stones. Vooral door deze laatste band werd het nummer wereldberoemd.

Ragovoy schreef meer nummers die een grote hit werden.In 1967 schreef hij samen met Bert Berns bijvoorbeeld Piece of My Heart, een nummer waarmee de Amerikaanse zangeres Janis Joplin (1943-1970) met haar Big Brother and the Holding Company een grote hit scoorde.

Verder schreef Ragovoy onder meer de muziek voor Pata pata van de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba.

Time is on my side – Kai Winding

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie