Dark
Light

Spoorwegmuseum toont mooiste modelbanen van Europa

Auteur:
1 minuut leestijd
Spoorwegmuseum toont mooiste modelbanen van Europa (Spoorwegmuseum)
Spoorwegmuseum toont mooiste modelbanen van Europa (Spoorwegmuseum)

Klein ontmoet groot, dat is het thema van het jaarlijkse modelspoorevenement On traXS!. Tussen de levensgrote historische treinen van Het Spoorwegmuseum zijn van 11 tot en met 13 maart de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien. Alle banen zijn op uitnodiging, dit betekent dat alleen de absolute top van de modelbouw een plek heeft gekregen. Er zijn dit jaar banen te zien uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs Polen.

Zie ook artikelen over de Spoorweggeschiedenis

Het Spoorwegmuseum opent op 11 maart tevens haar nieuwe permanente modelbaan Amsterdam CS 1889. Bezoekers betalen de normale toegangsprijs voor het museum, meer informatie is te vinden op www.ontraxs.nl.

Door de sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag On traXS! zich rekenen tot de top van de modelspoorwereld. Alle banen komen op uitnodiging van het museum waardoor alleen de beste bouwers hun banen kunnen exposeren. Tweederde van de modelbanen komt uit het buitenland. De banen zijn vaak tot in perfectie uitgevoerd wat het voor de bezoeker een lust voor het oog maakt. Tussen de modelbanen presenteren diverse leveranciers en fabrikanten de laatste nieuwtjes op het gebied van de modelbouw. De fabrikanten Piko en Roco Fleischmann geven acte de présence. In tegenstelling tot eerder aangekondigd zal Märklin niet aanwezig zijn op On traXS!

Kinderen

Voor de kleine bezoekers zijn bij de banen opstapjes geplaatst zodat iedereen de modelbanen goed kan bewonderen. Kinderen kunnen zelf bouwen, knutselen en modeltreinen rangeren en zo hun rangeerdiploma halen. Leuk is ook de speurtocht, kinderen kunnen op zoek naar opmerkelijke details die de bouwers in hun modelbanen hebben verwerkt. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Randprogrammering

Naast de vele mooie modelbanen zijn er drie dagen lang allerlei activiteiten. Nieuw dit jaar is een fotoworkshop met Len de Vries, modelspoorfotograaf en redacteur van Rail Magazine. Hij leert de deelnemer de fijne kneepjes van het vak. Directeur Marc van Buren van Miniworld Rotterdam zal in de Centrale dagelijks ingaan op de grootste uitbreiding van de miniatuurwereld sinds 2009. Tijdens demonstraties leren bezoekers de fijne kneepjes van de modelbouw.

×