Dark
Light

Tentoonstelling over Oriënt-Express bij Allard Pierson

1 minuut leestijd
Oriënt Express
Oriënt Express

Bij het Allard Pierson Museum in Amsterdam is vanaf zaterdag 3 oktober een kleine tentoonstelling te vinden over de Oriënt-Expres, de oude treinverbinding tussen Parijs en Constantinopel die nog altijd tot de verbeelding spreekt.

De expositie is ingericht ter gelegenheid van de lancering van een iPad app over de geschiedenis van de treinverbinding: Oriënt-Express, geschiedenis. De app is ontstaan vanuit persoonlijke fascinatie van de maker, Arjan den Boer, die zich meer dan tien jaar verdiepte in het onderwerp en een eigen collectie heeft opgebouwd van affiches, brochures en foto’s. Begin oktober is de app te koop in de App Store.

In de expositie zijn veel originelen uit de app te bewonderen. De expositie vertelt het verhaal van de meest tot de verbeelding sprekende treinverbinding ooit. Van de eerste tot de laatste trein: aan de hand van tien affiches komt de geschiedenis van deze avontuurlijke treinverbinding tot leven.

De mini-expositie is te zien in het Digital Museum Lab van het Allard Pierson Museum en loopt van 3 oktober tot en met 1 november 2015.

Lees ook: Er was eens de Oriënt-Express

×