Theatervoorstelling ‘Anne’ stopt eind januari

Ruim anderhalf jaar na de première stopt de theatervoorstelling over Anne Frank in het Theater Amsterdam. De laatste opvoering vindt plaats op 31 januari 2016. De voorstelling trok meer dan 300.000 bezoekers.

De theatervoorstelling over Anne Frank is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. Het stuk werd geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter, op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht.

Er is interesse vanuit het buitenland voor de theatervoorstelling. Naar verwachting wordt het stuk over enige tijd in ieder geval in Japan opgevoerd. Amerika volgt mogelijk later ook nog.

Theater Amsterdam werd speciaal voor de voorstelling over Anne Frank gebouwd. Welke productie er na ‘Anne’ te zien zal zijn, wordt begin volgende maand bekendgemaakt.

- advertentie -

Trailer van de toneelvoorstelling:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: