In vroeger tijden plaatsten nabestaanden of goede vrienden geregeld zogeheten graftrommels bij de graven van hun dierbaren. In deze metalen trommels, afgedicht met doorzichtige glasplaten, legde men kransen met porseleinen kunstbloemen en metalen bladeren.
De Egyptische vorst Djoser, die leefde rond 2650 v.Chr., geldt als een van de bekendste farao’s uit de Oudheid. Djoser maakte vooral naam vanwege de Trappiramide die hij liet bouwen.
In tal van culturen uit de Prehistorie en de Oudheid werden grafgiften gebruikt. Wat zijn grafgiften precies? Wat betekent dit begrip? En welke conclusies hebben archeologen getrokken uit de vondsten die tot nu toe gedaan zijn?
Het was in de nasleep van de eerste kruistochten dat in de twaalfde eeuw een luguber funeraire rite werd toegepast om de stoffelijke resten van de in het Heilig Land gesneuvelde ridders naar hun geboortegrond te repatriëren.
Het Aansprekersoproer, ook wel Biddersoproer genoemd, was een volksopstand die plaatsvond in Amsterdam in het voorjaar van 1696. De opstand werd neergeslagen door de stedelijke schutterij. Wat gebeurde er precies tijdens het Aansprekersoproer en waarom vond deze opstand plaats?
De Poolse soldaat Szendzielarz, die zich na de oorlog verzette tegen de communistische overheersing, heeft zondag een staatsbegrafenis gekregen.
Twee zwakzinnige meisjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het geheim werden begraven, hebben afgelopen vrijdag een herbegrafenis gekregen in de kapel in de tuin van Kasteel Bouvigne in Breda.
Süleyman Shah (1178-1236) wordt beschouwd als een van de grondleggers van het Ottomaanse Rijk. Hij was de grootvader van Osman I, de stichter van de dynastie die het Ottomaanse Rijk oprichtte en bestuurde.
Tijdens de Duitse inval diende Spandonk als vrijwilliger bij het Tweede Regiment Huzaren Motorrijders. Hij sneuvelde in Dordrecht, nadat zijn eenheid door Duitse parachutisten onder vuur was genomen.