ANWB hield al in 1914 rekening met vliegende auto’s
Al in 1914 ontwikkelde de ANWB een plan om wegwijzers aan te leggen, die vanaf grote hoogte waren te zien voor piloten van vliegende auto’s.
Artikelen over de geschiedenis van de luchtvaart. Van de heteluchtballon tot de eerste straalvliegtuigen. En natuurlijk vergeten we Nederlandse pioniers als Anthony Fokker en Frits Koolhoven niet.
Boek: De gebroeders Wright – De onverschrokken pioniers van de luchtvaart
Al in 1914 ontwikkelde de ANWB een plan om wegwijzers aan te leggen, die vanaf grote hoogte waren te zien voor piloten van vliegende auto’s.
Tijdens de oorlog zijn in Friesland en omliggende wateren zo’n 500 vliegtuigen neergestort, waarbij vliegeniers zijn omgekomen die lang niet altijd konden worden geïdentificeerd.
Gedurende de Tweede Wereldoorlog gingen ruim 5500 vliegtuigen in Nederland verloren. Van een groot deel hiervan liggen nog restanten in de Nederlandse bodem.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden vrouwen op en rond het slagveld doorgaans een meer ondersteunende rol, bijvoorbeeld als verpleegster of koerier. Het aantal vrouwen dat tijdens de Tweede...
De Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont is de geschiedenisboeken is ingegaan als de eerste die in Europa een vlucht uitvoerde met een toestel dat zwaarder was dan lucht.
De bijna ongelooflijke stunt die Jean de Selys uithaalde met zijn aanval op het Brusselse Gestapohoofdkwartier zou geenszins misstaan in een filmscenario van Steven Spielberg. Hieronder het relaas van een bravouredaad zonder weerga.
De Franse vliegtuigpionier Roland Garros maakte naam tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het Frans Open is naar hem vernoemd.
De stad Berlijn, waarmee John F. Kennedy zich in 1963 solidair verklaarde in zijn speech ‘Ich bin ein Berliner‘, kent een van de meest bewogen stadsgeschiedenissen ooit. Denk...
Op 6 mei 1937 komen 35 mensen om het leven tijdens de ramp met de LZ129 Hindenburg, het grootste passagiersluchtschip dat ooit was gebouwd.
Edmond Thieffry, de man naar wie in de Brusselse gemeente Etterbeek onder meer een metrostation is vernoemd, heeft niet alleen als piloot tijdens de Eerste Wereldoorlog geschiedenis geschreven, maar was eveneens de eerste vliegenier die in 1925 een geslaagde luchtverbinding maakte tussen België en Belgisch-Congo.
Maar in plaats van het vijandige toestel neer te schieten, koos de Duitse piloot er uit medemenselijkheid voor om zijn Amerikaanse medemensen te sparen.
Biografie van Albert Plesman (1889-1953), oprichter van de KLM. Wie was Albert Plesman en wat heeft deze man voor de Nederlandse luchtvaart betekend?
Luchtvaartpionier Anthony Fokker gaf op 31 augustus 1911 boven Haarlem een demonstratie met zijn eerste vliegtuig, de 'Spin'.
Zeppelins hebben iets majestueus. Helaas zien we ze niet veel meer. In de jaren dertig was dat wel anders. Toen bestond er een uitgebreide dienstregeling en kon men...