Veel bezoekers voor Scheepvaartmuseum Amsterdam

1 minuut leestijd

Scheepvaartmuseum Amsterdam – Foto: CC/Ricardo Liberato
Precies een jaar geleden opende het Scheepvaartmuseum in Amsterdam na een langdurige renovatie de deuren weer voor het publiek. In het eerste jaar ontving het museum 476.397 bezoekers.

Dit is meer dan een verdubbeling van de jaarlijkse bezoekcijfers van voor de sluiting in 2007, toen het museum jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers trok. Willem Bijleveld, algemeen directeur van Het Scheepvaartmuseum:


Wij kijken terug op een heel bijzonder jaar. De bezoekersaantallen overtreffen onze verwachtingen, maar vooral de waardering van de bezoekers voor de vernieuwing die we hebben doorgemaakt, maakt mij zeer trots.

Bezoekers gaven na hun bezoek gemiddeld een acht aan het Scheepvaartmuseum, bleek uit een publieksonderzoek van Motivaction.

In het museum werden in het eerste jaar veel evenementen georganiseerd, variërend van grote diners, feesten en huwelijken tot kleinere bijeenkomsten, vergaderingen en lunches. De uitreiking van de AKO Literatuur Prijs vond dit jaar bijvoorbeeld plaats in het museum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie