Veel bezoekers voor Scheepvaartmuseum Amsterdam

Scheepvaartmuseum Amsterdam – Foto: CC/Ricardo Liberato
Precies een jaar geleden opende het Scheepvaartmuseum in Amsterdam na een langdurige renovatie de deuren weer voor het publiek. In het eerste jaar ontving het museum 476.397 bezoekers.

Dit is meer dan een verdubbeling van de jaarlijkse bezoekcijfers van voor de sluiting in 2007, toen het museum jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers trok. Willem Bijleveld, algemeen directeur van Het Scheepvaartmuseum:


Wij kijken terug op een heel bijzonder jaar. De bezoekersaantallen overtreffen onze verwachtingen, maar vooral de waardering van de bezoekers voor de vernieuwing die we hebben doorgemaakt, maakt mij zeer trots.

Bezoekers gaven na hun bezoek gemiddeld een acht aan het Scheepvaartmuseum, bleek uit een publieksonderzoek van Motivaction.

- advertentie -

In het museum werden in het eerste jaar veel evenementen georganiseerd, variërend van grote diners, feesten en huwelijken tot kleinere bijeenkomsten, vergaderingen en lunches. De uitreiking van de AKO Literatuur Prijs vond dit jaar bijvoorbeeld plaats in het museum.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: