///

Vondst wrakstukken Vikingschip is 1 april-grap

De ontdekking van delen van een Vikingschip in Middelharnis, blijkt te zijn verzonnen. Het gaat om een 1 april-grap, zo meldt de stichting die de grap verzon.

Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis maakte de ontdekking woensdag bekend. Het nieuws werd door veel landelijke media overgenomen. Volgens de berichten werden resten op een diepte van ongeveer 2,5 meter gevonden. Er waren proeven uitgevoerd op enkele houtmonsters en die toonden volgens de stichting aan dat het hout Scandinavisch grenen is van rond 800 na Christus. Het zou gaan om hout van een Noorse drakkar, een zogenaamd ‘Vikinglangskip’.

Het nieuwsbericht van de stichting zag er aardig betrouwbaar uit, maar wat natuurlijk ontbrak was een bevestiging van een archeoloog. Daar is Historiek helaas ook aan voorbijgegaan.

Beugsloep

Er zijn wel houten resten gevonden van een schip. Van een Vikingschip zijn die resten echter niet afkomstig. Waarschijnlijk gaat het om een beugsloep uit de negentiende eeuw.

Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis maakt zich hard voor het behoud van een eeuwenoude scheepstimmerwerf en wil maritieme geschiedenis beleefbaar maken.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: