Dertig precolumbiaanse graven en piramide gevonden in Mexico

Resten van de piramide – Foto: INAH

In het het oosten van Mexico hebben archeologen dertig graven uit de precolumbiaanse tijd gevonden. In de omgeving van de graven ontdekten de archeologen daarnaast resten van een ongeveer tweeduizend jaar nederzetting en piramide. De ontdekking is wereldkundig gemaakt door het National Institute of Anthropology and History (INAH).

Beeldjes die in de graven gevonden werden – Foto: INAH


De graven zijn gevonden in de buurt van Jáltipan, ongeveer zeshonderd kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad. De archeologen denken dat het om een gemeenschappelijke begraafplaats gaat waar leden van verschillende oude Amerikaanse volksgroepen begraven liggen.

In de graven zijn namelijk keramische beeldjes gevonden uit verschillende culturen, waaronder beeldjes uit de Teotihuacan-, Maya- en Nahua-cultuur. In zeker twee van de graven liggen kinderen begraven.

- advertentie -

In de graven zijn ook resten van onder meer honden, herten en vogels gevonden. Deze dieren kregen de overledenen vermoedelijk als offers mee.

De resten van de piramide zijn inmiddels ook onderzocht. De ongeveer tweeduizend jaar oude stenen piramide zou ooit ongeveer twaalf meter hoog zijn geweest.

Gerelateerde boeken:

Constantijn Huygens jr. Op verzoek van historicus Rudolf Dekker…
De Lachende RembrandtHet Getty Museum in Los Angeles kocht…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: