Een gevaarlijk klusje

In de Black Hills bij Keystone (South Dakota) zijn de hoofden van vier Amerikaanse presidenten uitgehouwen. Ongeveer 400 arbeiders werkten van 1927 tot eind oktober 1931 aan de bouw van het monument dat bekend werd als het Mount Rushmore National Memorial. Dat dat geen ongevaarlijk klusje was maakt bovenstaande foto wel duidelijk. Zonder zekering hangt deze arbeider aan een deel van een oog van een van de presidenten. Naar verluidt zijn er tijdens de constructie van het Amerikaanse monument wonderlijk genoeg geen doden gevallen.

Lees ook: Mount Rushmore – Amerikaans nationaal monument
Overzicht van boeken over de Verenigde Staten
J.A. van Ravesteyn, de Officieren van het Witte Vend ... utterij, 1633. Collectie Haags Historisch Museum
Ooit was Jan van Ravesteyn de meest gewilde portretschilder van Den Haag,…
Paul Sérusier (1864-1927). Boerderij in Bretagne (ca. 1890)
Het Van Gogh Museum heeft zijn deelcollectie van tijdgenoten van Vincent van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: