Europeana lanceert gratis app voor iPad

Startscherm van de Europeana-app

De Europese digitale bibliotheek Europeana heeft deze week een gratis app voor de iPad gelanceerd. Met de app, getiteld Europeana Open Culture, kan het publiek objecten uit verschillende Europese culturele instellingen bekijken.

Europeana


De app is ontwikkeld door het bedrijf Glimworm IT tijdens een hackaton in Leuven. Met de app wil Europeana de toegang tot de collecties van de culturele topinstellingen vereenvoudigen. Via de app kan man ook reacties achterlaten bij de verschillende objecten.

In totaal zijn er via de app 350.000 afbeeldingen van culturele objecten te bekijken. Deze zijn onder meer afkomstig van het Archeologie Museum in Portugal, de Royal Botanic Gardens in Schotland, de nationale bibliotheek van Polen en het Rijksmuseum in Amsterdam. Europeana-directeur Jill Cousins over de iPad-app:

- advertentie -

We’re really pleased to launch the first ever Europeana app. By downloading Europeana Open Culture, more people can now explore, share and have fun with Europe’s cultural heritage. It’s only a small snapshot of the whole of Europeana’s collections but small is beautiful.

De app, die ook in het Nederlands beschikbaar is, kan gratis gedownload worden via iTunes. Of er ook een versie voor Android wordt ontwikkeld is niet bekend.

Joey Covington, een van de drummers van de Amerikaanse rockband Jefferson Airplane,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: