Je lichaamsgewicht in Wilhelmina pepermunt

Wilhelmina-pepermunt

Wilhelmina-pepermunt

Naar aanleiding van het tweehonderdjarig bestaan van het koninkrijk der Nederlanden heeft Stichting Oneindig Noord-Holland een bijzondere prijsvraag uitgeschreven. De winnaar krijgt zijn of haar lichaamsgewicht in Wilhelmina pepermunt uitgereikt.


Het beroemdste Wilhelmina pepermuntje bestaat al sinds 1892. Het snoepje werd gemaakt als eerbetoon aan prinses Wilhelmina, die dat jaar twaalf werd en omdat het bedrijf dat het snoepje maakte, Fortuin, in 1892 precies vijftig jaar bestond.

Wilhelmina pepermunt behoort samen met onder meer KING momenteel tot de bekendste pepermunt-merken van Nederland.

Wie dol is op het snoepje kan deelnemen aan de prijsvraag van Stichting Oneindig Noord-Holland. Het enige wat daarvoor gedaan hoeft te worden is het lichaamsgewicht en het juiste antwoord op de prijsvraag (Hoeveel koninklijke bezoeken bracht koningin Wilhelmina aan de stad Alkmaar?) vóór 13 mei van dit jaar te mailen naar redactie@onh.nl. Bezoek voor meer informatie de website van Oneindig Noord-Holland.

- advertentie -
Gerry Adams - ccGerry Adams, de leider van…
Replica van de grafkamer van Toetanchamon die enkele jaren geleden gemaakt werd voor een rondreizende tentoonstelling – Foto: A.-M. v. Sarosdy
In de Egyptische stad Luxor is sinds woensdag een replica te vinden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: