Kleurenfoto’s van Anne Frank en Charles Darwin

Bewerkte foto van Charles Darwin – Foto: imgur.com

Veel historische foto’s zijn gemaakt en bekend in zwart-wit. Met behulp van moderne technieken kunnen die foto’s tegenwoordig echter worden ingekleurd. De kunstenaar Sanna Dullaway besloot dit jaar om eens wat historische foto’s onder handen te nemen.

Dullaway ging onder meer aan de slag met een beroemde foto van de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Op de bewerkte foto heeft de president ineens een lichtbruine huid waardoor hij als het ware tot leven lijkt te komen.


Sanna Dullaway kleurde enkele tientallen historische foto’s in. Het gaat onder meer om foto’s van personen als Martin Luther King, Anne Frank, Mark Twain, Charlie Chaplin en Theodore Roosevelt. Ze kleurde echter ook foto’s van historische gebeurtenissen in. Zo creëerde ze bijvoorbeeld een kleurenfoto van de aanval op Pearl Harbour (1941).

- advertentie -

Dullaway plaatste de foto’s onlangs op internet en vervolgens werden ze door verschillende media overgenomen. De reacties zijn wisselend. Sommigen vinden dat er niets boven een authentieke historische foto gaat en anderen zeggen weer dat de ingekleurde foto’s de beelden veel realistischer maken. Bekijk hieronder een aantal foto’s die door Dullaway werden bewerkt en oordeel zelf. Onder de slideshow is een filmpje te vinden waarin te zien is hoe Dullaway een historische zwart-witfoto transformeert naar een kleurenfoto.

Zo worden de foto´s door Sanna Dullaway bewerkt:

Foto: Boswachter Geerling KruidhofIn Emmen is opnieuw een hunebed…
Ada Lovelace (1815-1852)De Royal Society, de Britse academie van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: