Koning en koningin bij Nationale Herdenking

Monument op de Dam

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen op 4 mei de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het zal de eerste keer zijn dat Willem-Alexander als staatshoofd bij de herdenking is. Voorafgaand aan de bijeenkomst op de Dam is er zoals ieder jaar een herdenkingsdienst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Op de Dam worden kransen gelegd, onder meer door minister-president Rutte en minister Hennis-Plasschaert.

- advertentie -

Op Bevrijdingsdag wonen Willem-Alexander, Máxima, prinses Beatrix en de minister-president ’s avonds het 5 mei-concert in Amsterdam bij. Eerder op die dag is de minister-president aanwezig bij de 5 mei lezing in de Domkerk in Utrecht.

Gerelateerde boeken

Ad van Liempt te gast bij DWDDDe mensen die…
Aquarel van Fred Seiker (STIWOT) Op de website Go2War2.nl…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: