Philips werpt nieuw licht op de Nachtwacht

Nachtwacht, 1642 – Rembrandt

Rembrandts Nachtwacht baadt sinds woensdag in nieuw licht. De lampen die het meesterwerk beschijnen zijn door Philips en het Rijksmuseum vervangen door led-verlichting.

Philips is een zogenaamde founder van het Rijksmuseum in Amsterdam. Een van de zalen van het museum is naar Philips vernoemd. Rembrandts Nachtwacht hangt momenteel in deze Philipsvleugel.

Rijksmuseum en Philips verlengden de samenwerking woensdagmiddag voor een periode van vijf jaar.

- advertentie -Daarbij werd ook de nieuwe led-verlichting ingeschakeld. Volgens het Rijksmuseum komen de kleuren van de Nachtwacht met deze nieuwe verlichting “beter uit de verf”. Daarnaast draagt de nieuwe verlichting bij aan het verminderen van het energieverbruik van het museum.

Frans van Houten, CEO van Philips:

Ik ben er trots op dat wij intensief hebben kunnen samenwerken om een eeuwenoud en wereldberoemd meesterwerk met de modernste technologie te verlichten.

In de Philipsvleugel zijn sinds 2003 vanwege de vernieuwing van het museum de topstukken van de Gouden Eeuw te zien.

Marcus Frederik de Vries - Foto: Christie'sBij Christie's Amsterdam…
De tijd zelf - Harry MulischHet voormalige woonhuis van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: