Russisch atelier aan de Amstel

Andrej Roiter, Contraband - Afb: Hermitage Amsterdam

Andrej Roiter, Contraband – Afb: Hermitage Amsterdam

Bij de hermitage in Amsterdam is sinds zaterdag de tentoonstelling Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars te zien. De expositie valt samen met de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar, toont recent werk van tien kunstenaars die hun roots hebben in Rusland maar al enige tijd wonen en werken in Nederland.

Marina Chernikova, still About about IT - Afb: Hermitage Amsterdam

Marina Chernikova, still About about IT – Afb: Hermitage Amsterdam


In de getoonde kunstwerken worden verschillende thema’s belicht, zoals het soms nomadische internationale bestaan van de hedendaagse kunstenaar, migratie, de schakeling tussen twee werelden, herinneringen aan de tijd in Rusland en vragen rond identiteit. Onder de werken van Andrei Roiter, Slava & Marta, Gluklya, Marina Chernikova, Tatyana Yassievich, Masha Trebukova, Asia Komarova, Irina Popova en Julia Winter zijn schilderingen, fotografie, installaties en video’s.

Ook te zien zijn video-interviews met alle betrokken kunstenaars over hun ervaringen in Nederland.

De expositie is te zien tegelijk met Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst. Deze grote tentoonstelling loopt tot en met 28 februari 2014 en besteedt aandacht aan een kleine, maar interessante groep jonge Franse kunstenaars, Les Nabis.

- advertentie -

Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars is te zien tot en met 5 januari 2014.

Allegorie van de Vier Elementen - Jan van…
[caption id="attachment_38833" align="alignleft" width="265"] Achttiende-eeuws zilveren zakhorloge (Pan Amsterdam)Op kunstbeurs PAN Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: