Terugkijken: Haagse dames in Afrika (O’Hanlons Helden)

Haagse dames in Afrika (O'Hanlons Helden)

Haagse dames in Afrika (O’Hanlons Helden)

Zondag werd de eerste aflevering van een nieuwe serie O’Hanlons Helden uitgezonden. In deze televisieserie reist de Britse schrijver zijn helden achterna, ontdekkingsreizigers die in de negentiende eeuw op zoek gingen naar de witte vlekken op de kaart.

De eerste aflevering stond in het teken van de Haagse ontdekkingsreizigster Alexine Tinne. Deze rijke en piepjonge aristocrate uit Den Haag besloot in de tweede helft van de negentiende eeuw niet langer te blijven zitten op haar geld. Samen met haar moeder, tante, honderden bedienden, dragers en kamelen bepakt met koffers vol dure jurken, stalen ledikanten, kristallen karaffen, schilderijen en servies besloot ze op reis te gaan naar plekken waar nog geen enkele reiziger eerder was geweest.

Lees ook: Redmond O’Hanlon treedt opnieuw in de voetsporen van zijn helden
…of: Berichten over Alexine Tinne

Haagsche dames in Afrika (O’Hanlons helden)

- advertentie -
De val van AantjesDe EO zendt de komende…
Redmond O'Hanlon tijdens een van zijn reizen - Foto: Matthieu van den Berg
Redmond O’Hanlon in de Artis Bibliotheek - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: