Duitsers maken speelfilm over Anne Frank

Anne Frank – Afb: Talent United
In Duitsland wordt gewerkt aan een nieuwe bioscoopfilm over het leven van Anne Frank. Dat meldden Duitse media deze week.

Het script van de film wordt geschreven door Fred Breinerdorfer, de man die eerder het scenario schreef van de film Sophie Scholl: Die Letzten Tage, over een Duits meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zat.


Bij het schrijven baseert Breinerdorfer zich niet alleen op het dagboek van Anne Frank. Hij wil haar hele leven belichten. Zo zal er ook aandacht zijn voor het leven van Anne Frank in Frankfurt en de verhuizingen naar Aken en Nederland. Het verhaal eindigt bij het moment waarop haar vader, Otto Frank, na de oorlog het dagboek van zijn inmiddels omgekomen dochter overhandigd krijgt.

- advertentie -

Er zijn al verschillende films over het leven van Anne Frank gemaakt. De bekendste is vermoedelijk de Amerikaanse film The Diary of Anne Frank uit 1959 met Millie Perkins in de hoofdrol. In 1985 werd een Nederlands toneelstuk geschreven met Jip Wijngaarden als Anne Frank.

Het Zwitserse Anne Frank Fonds is betrokken bij de nieuwe speelfilm. Het is de bedoeling dat de speelfilm in 2013 wordt opgenomen. Wie de film gaat regisseren is nog niet bekend.

‘The Diary of Anne Frank’ met Millie Perkins:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: