Duitsers maken speelfilm over Anne Frank

/
1 minuut leestijd

In Duitsland wordt gewerkt aan een nieuwe bioscoopfilm over het leven van Anne Frank. Dat meldden Duitse media deze week.

Het script van de film wordt geschreven door Fred Breinerdorfer, de man die eerder het scenario schreef van de film Sophie Scholl: Die Letzten Tage, over een Duits meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zat.

Bij het schrijven baseert Breinerdorfer zich niet alleen op het dagboek van Anne Frank. Hij wil haar hele leven belichten. Zo zal er ook aandacht zijn voor het leven van Anne Frank in Frankfurt en de verhuizingen naar Aken en Nederland. Het verhaal eindigt bij het moment waarop haar vader, Otto Frank, na de oorlog het dagboek van zijn inmiddels omgekomen dochter overhandigd krijgt.

Er zijn al verschillende films over het leven van Anne Frank gemaakt. De bekendste is vermoedelijk de Amerikaanse film The Diary of Anne Frank uit 1959 met Millie Perkins in de hoofdrol. In 1985 werd een Nederlands toneelstuk geschreven met Jip Wijngaarden als Anne Frank.

Het Zwitserse Anne Frank Fonds is betrokken bij de nieuwe speelfilm. Het is de bedoeling dat de speelfilm in 2013 wordt opgenomen. Wie de film gaat regisseren is nog niet bekend.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

‘Hitler is als politiek denker langdurig onderschat’

Hierna verschenen

Noodsein boven Zeeland

0
Reageren op dit bericht?x