Dark
Light

Geert Mak met een halve fles whiskey op

Auteur:
1 minuut leestijd
Al Capone (Still YouTube)
Al Capone (Still YouTube)

Als het aan de gemiddelde middelbare schoolleerling ligt, dan kunnen de saaie geschiedenislessen wel wat gezelliger. Met een fles wijn erbij bijvoorbeeld. Of wacht, met anderhalve fles!

Promotiebeeld Drunk History
Promotiebeeld Drunk History (wiki)
Hoe ‘gezellig’ die geschiedenislessen worden, blijkt uit het experiment “Drunk History”, bedacht door Derek Waters en Jeremy Konner op de website funnyordie.com. Het concept is vrij simpel. Je voert iemand dronken en laat hem of haar een verhaal vertellen over de Amerikaanse geschiedenis. Ondertussen wordt het verhaal nagespeeld – inclusief nasynchronisatie van de dialoog – door acteurs. Met anderhalve fles wijn, een halve fles whisky of acht glazen wodka is het wel wat moeilijker om de verhaallijn vast te houden. Tot hilariteit van de kijker. En dus maakte Comedy Central er in 2013 een televisieserie van.

De aangeschoten vertellers hebben het onder meer over het Watergateschandaal, over Al Capone, de uitvinding van Coca Cola, Harry Houdini, de aanslag op Lincoln en Martin Luther King. De verhalen worden nagespeeld door onder anderen Jack Black, Dave Grohl, Winona Ryder en Owen Wilson.

Zo nu en dan moet er even gestopt worden omdat de verteller naar het toilet moet, maar komisch is het wel.

Drunk History vol. 1 – met Micheal Cera

Drunk History vol. 2 – met Jack Black

Bekijk meer filmpjes op YouTube

×