Geschiedenis van de Playboy

Het enorme succes van Playboy begon in 1953, toen het eerste nummer uitkwam. Oprichter en hoofdredacteur Hugh Hefner had al een tijdje rondgelopen met het idee om een blad uit te brengen voor jonge gentlemen die zich in de hogere kringen begaven en zich de geneugten van hun geprivilegieerde leven

Slag bij Azincourt (1415)

Slag tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen het leger van koning Hendrik V van Engeland en dat van Karel VI van Frankrijk.

Wilhelm II in het beklaagdenbankje

Al tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er gediscussieerd over wie alle ellende had veroorzaakt. Dee beschuldigende vinger wees vaak naar de Duitse keizer.

Albanië en de bunkers van Enver Hoxha

Terwijl het met de economie van Albanië maar niet wilde vlotten, de wegen en huizen in heel slechte staat verkeerden en de bevolking bij vlagen op het randje van hongersnood balanceerde, liet Hoxha 700.000 bunkers bouwen.

Wie was Ibn Khaldun?

Ibn Khaldun is een van de bekendste wetenschappers van de islamitische wereld. Zijn werk had grote impact op de ontwikkeling van de wetenschappen die hij beoefende.

Peter Paul Rubens (1577-1640)

De Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens wordt beschouwd als één van de belangrijkste schilders uit de Europese kunstgeschiedenis. Al tijdens zijn leven was hij als barokschilder zeer geliefd.

China en Taiwan

Op neutrale bodem, een hotel in Singapore, gaven de presidenten van China, Xi Jinping, en Taiwan, Ma Ying-jeou, elkaar zaterdag een historische handdruk.

Polen eeuwenlang speelbal van buitenlandse grootmachten

Polen is vandaag de dag ongeveer een kwart eeuw een onafhankelijk land, de langste periode van onafhankelijkheid in meer dan twee eeuwen tijd. Een groot deel van de tweede helft van de twintigste eeuw behoorde Polen tot de invloedssfeer van de Sovjet-Unie.

De geschiedenis van de wc

Lang voordat de Romeinen in Europa de openbare sanitaire voorzieningen bouwden waar zij om bekend staan waren er in de Indusvallei al beschavingen waar, in ieder geval voor de rijken, het toiletbezoek behoorlijk leek op dat wat wij vandaag de dag kennen.