Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is een kennis- en documentatiecentrum voor Nederlandse kunst. Het in Den Haag gevestigde instituut bezit een collectie documentatie-, archief- en bibliotheekmateriaal op het gebied van de westerse kunst van de late middeleeuwen tot heden. Op deze pagina vindt u (nieuws)berichten van of over het RKD. Gerelateerde categorie:KunstgeschiedenisBoekenrubriek:Kunstgeschiedenis
“Nadat België zich had afgescheiden van Nederland, was de behoefte in beide landen om de afzonderlijke geschiedenis te profileren groot. Men zocht naar eigen helden. Zo werd in België een standbeeld voor hún grote kunstenaar Peter Paul Rubens opgericht. In Nederland werd geopperd om voor onze Rembrandt hetzelfde te doen. "
The Rembrandt Database is een Engelstalige website waarop musea en onderzoeksinstellingen uit binnen- en buitenland informatie en onderzoeksmateriaal over Rembrandt-schilderijen delen.
De inventariskaarten Goudstikker-Miedl behoren tot de meest gebruikte bronnen voor het onderzoek naar in de oorlog verdwenen kunstwerken uit Joods bezit.
Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) heeft de hand weten te leggen op het archief van de bekende Belgische schilder-restaurateur Jef Van der Veken (1872-1964). Helemaal compleet is het archief echter niet. Om het resterende deel te bemachtigen heeft het RKD een crowdfundingactie opgezet.
Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD), een kenniscentrum voor de bestudering van de Nederlandse kunst, ontvangt deze week een verzameling boeken over het leven en werk van kunstenaar Piet Mondriaan.
Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) en het Mauritshuis lanceren volgende week een internationale onderzoekswebsite over de schilderijen van Rembrandt van Rijn.