Dark
Light

Tijdtrap Rotterdam winnaar publieksprijs archeologie

Auteur:
1 minuut leestijd

De Tijdtrap Rotterdam is de winnaar van de de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie 2015. Stichting Archeologie en Publiek (SAP) heeft dat bekendgemaakt. De prijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt, in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

De Tijdtrap is een permanente, gratis tentoonstelling van archeologische vondsten in het roltrappenhuis en de parkeergarage van de Rotterdamse Markthal, waarbij gebruik is gemaakt van touchscreens en animaties. De Tijdtrap maakt archeologie volgens de jury voor iedereen toegankelijk op een toplocatie in de stad.

Een jury nomineerde eerder deze maand enkele projecten, waarop het publiek vervolgens kon stemmen. In totaal brachten ruim 4500 mensen hun stem uit. De Tijdtrap in Rotterdam werd met 2080 stemmen de winnaar.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van de Limburgse kunstenaar Thomas Junghans en een oorkonde. De prijsuitreiking vindt aanstaande vrijdag plaats tijdens ‘Nijmegen draait door’, de openingsavond van 024 Geschiedenis in de Stevenskerk te Nijmegen.

De Stichting Archeologie en Publiek wil met deze prijs de maatschappelijke relevantie van archeologie laten zien. Projecten die archeologie en publiek op aansprekende, innovatieve en creatieve wijze aan elkaar verbinden en beleefbaar maken, kwamen in aanmerking voor de prijs.

Boek: Reis Door De Archeologie

×