Tyrannosaurus rex komt hoogstwaarschijnlijk naar Nederland

Het lijkt erop dat de Tyrannosaurus rex die vorig jaar door medewerkers van Naturalis in Amerika werd opgegraven, naar Nederland komt. Naturalis heeft namelijk al ruim 3 miljoen van de benodigde 5 miljoen euro ingezameld. Het museum verwacht het resterende bedrag nog dit jaar bijeen te krijgen.

De schedel van de tyrannosaurus rex die door Naturalis gevonden is - Servaas Neijens, Naturalis
De schedel van de tyrannosaurus rex die door Naturalis gevonden is – Servaas Neijens, Naturalis


Medewerkers van Naturalis ontdekten het vrijwel complete skelet van de tyrannosaurus rex september vorig jaar in de Amerikaanse staat Montana. Eigendom van het skelet werd het instituut daarmee echter niet. Het fossiel is het bezit van de landeigenaar, maar Naturalis kreeg door de vondst wel het recht van eerste koop. Om het bedrag voor de aankoop bij elkaar te krijgen, startte Naturalis een inzamelingsactie. Inmiddels is er dus al ruim drie miljoen binnen.

Het skelet van de enorme vleeseter is het beoogde topstuk van het nieuwe Naturalis-familiemuseum dat in 2017 de deuren moet openen. Daarmee zou Naturalis het enige museum buiten Noord-Amerika zijn, dat een Tyrannosaurus rex in haar collectie heeft en aan het publiek toont.

Zaterdag maakte het museum de tussenstand van de inzamelingsactie bekend. Ook werd toen de Naturalis Dinosaurus App gelanceerd. Een “naslagwerk met dinosauriërs op wetenschappelijke basis”.

- advertentie -

Openingsfoto: Skelet van de bekende Tyrannosaurus Rex ‘Sue’ – Foto: CC/Steve Richmond

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: