Dark
Light

Het gevecht tussen Carnaval en Vasten – Pieter Brueghel de Jonge

Bijna 8 miljoen voor werk Brueghel de Jonge
Auteur:
1 minuut leestijd
Carnaval volgens Pieter Bruegel de Oude
Het gevecht tussen Carnaval en Vasten van Pieter Brueghel de Jonge (1564-1638)

Bij Christie’s in Londen is dinsdag het schilderij Het gevecht tussen Carnaval en Vasten van Pieter Brueghel de Jonge (1564-1638) geveild. Het werk bracht bijna acht miljoen euro op.

Wie het werk gekocht heeft, is niet bekendgemaakt. Wel duidelijk is dat de koper 6,87 miljoen pond voor het schilderij neerlegde. Omgerekend is dat ongeveer 7,9 miljoen euro, een record voor de Vlaamse meester. Het schilderij is een interpretatie van Pieter Brueghel de Jonge van het werk van zijn vader: Pieter Brueghel de Oude (circa 1525-1569). Vooraf had Christie’s de waarde van het schilderij geschat op ongeveer 4 miljoen euro.

Behalve de Brueghel werden er ook andere werken van oude meesters geveild. Een schilderij van Willem van de Velde de Jonge (1633-1707) van een Nederlands oorlogsschip en andere schepen op kalme zee werd bijvoorbeeld geveild voor bijna 7 miljoen euro. Het werk Een Oude Man bij een Raam uit 1646 van Govaert Flinck leverde 2,7 miljoen euro op.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×