Foto’s van Mata Hari

De Nederlandse danseres Mata Hari werd op 7 augustus 1876 geboren in Leeuwarden. Ze werd beroemd als Javaanse danseres. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verkeerde ze in de hoogste kringen. In 1917 werd ze in Frankrijk beschuldigd van spionage voor de Duitsers. Mata Hari werd ter dood veroordeeld en gefusilleerd.

Het verhaal van Mata Hari werd wereldberoemd. Er verschenen verschillende films en boeken. Al tijdens haar leven was de Friese danseres, geboren onder de naam Margaretha Geertruida Zella, een bekendheid. Bekijk hieronder een aantal foto’s die van haar zijn gemaakt:

Mata Hari als jonge vrouw, rond 1900

Mata Hari in 1907

Met de hand ingekleurde foto’s van Mata Hari, 1906

Mata Hari

Mata Hari rond 1909

Mata Hari rond 1910

Nederlands paspoort van Mata Hari

Mata Hari rond 1906

Mata Hari in 1905

Met de hand ingekleurde foto’s van Mata Hari, 1906

Mata Hari op de dag van haar arrestatie

Arabische vlag in top boven Akaba – Foto: Jan van Oudheusden
Hoog boven de haven van Akaba in Jordanië wappert een gigantische rood-zwart-groen-witte…
In 1896 waren voor het eerst sinds de Oudheid weer Olympische Spelen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: