Het leven van Spinoza in tekeningen

Afb: JHM

Het Joods Historisch Museum (JHM) in Amsterdam exposeert de komende weken een serie originele tekeningen uit een nieuwe graphic novel over het leven van filosoof Baruch de Spinoza.

De tekeningen zijn afkomstig uit De lens van Spinoza, een graphic novel van illustrator Jaron Beekes die deze week verschijnt. In deze graphic novel aandacht voor het leven van een van Nederlands bekendste filosofen: Baruch de Spinoza (1632-1677).Uitgever Oog & Blik over De lens van Spinoza:

- advertentie -

In de proloog zien we hoe Baruch de Spinoza verbannen wordt uit de joodse gemeenschap van Amsterdam. Het kan de jonge, veelbelovende koopman niet deren; hij gaat liever zijn eigen weg. Spinoza verlaat Amsterdam, in die tijd een wereldstad op het toppunt van zijn macht en welvaart, om een eigen filosofisch systeem te ontwikkelen: een radicaal, seculier antwoord op religie. Zijn pleidooi voor politieke en religieuze tolerantie leverde hem vooral vijanden op. Gehaat en bestreden bleef hij tot zijn dood vechten voor wat we nu als vanzelfsprekend ervaren: vrijheid van meningsuiting en godsdienst.

Het JHM toont in de Wisselvitrine van het museum tot en met 27 november originele tekeningen uit de graphic novel.

[caption id="attachment_12420" align="alignleft" width="265"]Zelfportret uit 1887 - Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: