Treinongeluk op Gare Montparnasse, Parijs (1895)

Op 22 oktober 1895 ontspoorde er een trein op Gare Montparnasse in Parijs. De trein was afkomstig Granville en had een paar minuten vertraging. Machinist Guillaume-Marie Pellerin wilde wat van die vertraging goedmaken door niet op de gebruikelijke manier te remmen, maar op het allerlaatste moment met behulp van de zogenaamde westinghouse-rem. Deze rem weigerde echter dienst waardoor de trein door het stootblok reed en vervolgens op het perron belandde en door een glazen wand van het station knalde.

De locomotief kwam bijna verticaal neer op het Place de Rennes. De twaalf wagons van de trein bleven boven staan. Bij het ongeluk kwam één persoon om het leven: Marie-Augustine Aguillard. Deze française bevond zich net in de kiosk van haar man, die even kranten was gaan kopen, toen de trein door de wand van het station kwam zetten. Ze overleed door vallend puin. Daarnaast waren er vijf mensen zwaar gewond, twee passagiers, een brandweerman en twee bemanningsleden.

Nog een foto van het treinongeluk:

Wereldberoemde foto van het ongeval op Gare Montparnasse
Een bijzondere piramide in New York (1918)
In 1918 wordt ook in New York gevierd dat er een eind…
Op 7 juni 1960 woonden prinses Beatrix en prins Albert in Utrecht

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: