Tempelcomplex Angkor Wat op Google Street View

Angkor Wat op Google Street View

Angkor Wat op Google Street View

De hindoeïstische tempel Angkor Wat is sinds kort te bekijken op Google Street View. Met de computer kunnen geïnteresseerden door het gehele tempelcomplex dwalen.

Angkor Wat op Google Street View

Angkor Wat op Google Street View


Google heeft al een hele reeks historische locaties via Street View toegankelijk gemaakt voor het publiek. Zo werden de afgelopen periode bijvoorbeeld alle werelderfgoederen, de catacomben van Priscilla en de hutten van de ontdekkingsreizigers Shackleton en Scott gedigitaliseerd.

Sinds kort is ook het twaalfde-eeuwse tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja online te bekijken. Google maakte maar liefst 90.000 panoramafoto’s van het gebied en de gebouwen. Dit met behulp van de zogenaamde Trekker, een rugzak met een grote camera erop. Google werkte meer dan een jaar aan het digitaliseringsproject.

Angkor Wat is één van de grootste toeristische trekpleisters van Cambodja. De tempel werd tussen 1113 en 1145 gebouwd en staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bekijk de Street View-beelden hier hier.

INNL.nlStichting Oneindig Noord-Holland heeft het digitale platform van…
Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen – Foto: CC/FruggoKoning…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: