6000 jaar Haagse geschiedenis

Den Haag rond 1560 - Haagsekaart.nl
Den Haag rond 1560 – Haagsekaart.nl

De groei van Den Haag online

Dinsdag onthult de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh de website Haagsekaart.nl. Hierop is de groei van de historische stad Den Haag te volgen in vierentwintig kaarten van het gebied.

Haagsekaart.nl
Haagsekaart.nl
De oudste kaart toont de situatie rond 4000 voor Christus, de nieuwste kaart laat zien hoe de stad er in 2012 uitziet. Bezoekers van de website ontdekken op de website de groei van Den Haag van de prehistorie, via het ontstaan van het Binnenhof en het dorp Die Haghe naar het Den Haag van vandaag. Daarmee wordt inzicht gegeven in zesduizend jaar Haagse geschiedenis.

In de kaart zijn de historische collecties van Den Haag te zien. Zowel per tijdvak als per thema kan de bezoeker kennis maken met bijzondere voorwerpen, schilderijen, prenten, tekeningen, foto’s, archeologische vondsten en gebouwen.

De website is een initiatief van het Haags Historisch Museum en de gemeente Den Haag.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

2 Comments Join the Conversation →