Beroemde foto van Robert Doisneau

De Franse fotograaf Robert Doisneau (1912-1994) werd op 14 april 1912 geboren in Gentilly, een plaatsje in het Franse departement Val-de-Marne. Na enige tijd te hebben gewerkt als lithograaf was Doisneau vanaf halverwege de jaren dertig actief als beroepsfotograaf. Aanvankelijk als industrieel en reclamefotograaf, bij onder meer de Renault-fabrieken in Billancourt, en vanaf 1939 als freelance fotojournalist.

De Fransman werd beroemd met zijn straatfotografie waarmee hij op een speelse en vaak humorvolle manier het leven in Parijs en haar voorsteden vastlegde. Bovenstaande foto, getiteld Le remorqueur du Champ de Mars, is daar een voorbeeld van. De Fransman zei zelf ooit over zijn werk dat hij het leven niet fotografeerde zoals het was, maar zoals hij het zelf graag zag.

In het Fotomuseum in Rotterdam is momenteel een tentoonstelling te zien met werk van Robert Doisneau.
- advertentie -

Robert Doisneau – Street Photography Paris

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: