Waarom verzetten we elk voorjaar de klok? En sinds wanneer doen we dat eigenlijk? De zomertijd kent een lange geschiedenis en is geregeld onderwerp van discussie.…
Het weer vormt voor de mens een onuitputtelijk gespreksonderwerp. Het is dan ook geen wonder dat onze taal rijk is aan spreuken en uitdrukkingen die naar…
Als de regen hard neerklettert en dus sprake is van een zeer stevige regenbui, kunnen we zeggen dat het "pijpenstelen regent". Waar komt deze bekende uitdrukking…
Mexico, de Verenigde Staten en Canada liggen maandag in de baan van een complete zonsverduistering. Deze gebeurtenis levert geen nieuwe wetenschappelijke informatie op, zoals in 1954,…
“Dankzij de bemoeienissen van Pluvius kan de barbecue van vanavond niet doorgaan”. Een zin die je zomaar eens kan horen tijdens een regenachtig zomerdag. Maar lang…
Over het weer raakt de mens niet uitgesproken. Niet zo verwonderlijk dus dat onze taal veel spreuken en uitdrukkingen met verwijzingen naar het weer bevat. Een…
In de jaren 1930, ten tijde van de Grote Depressie, werden de grote vlakten (Great Plains) van de Verenigde Staten getroffen door uitzonderlijke droogte en grote…
Recent werd bekend dat Gerrit Hiemstra in september zijn laatste weersverwachting zal presenteren in het NOS Journaal van 20.00 uur. Door dat nieuws zweven de gedachten…
Over het weer raken we vaak niet uitgepraat. Niet verwonderlijk dus dat onze taal ook veel spreuken en uitdrukkingen bevat met verwijzingen naar het weer. Zo…
Eurus behoort tot de zogenoemde windgoden uit de Griekse mythologie. Hij was de personificatie van de oostenwind (of zuidoostenwind) en werd vaak geassocieerd met de herfst.…