Leven met Oranje: Koningshuis en de media

Leven met Oranje - Huub Wijfjes
Leven met Oranje – Huub Wijfjes
Bij Beeld en Geluid in Hilversum is momenteel een tentoonstelling te zien waarin de relatie van de Nederlanders met Oranje centraal staat. Aanleiding voor de tentoonstelling is de viering 200 jaar koninkrijk.

Sinds deze week plaatst het museum iedere maandag een video op zijn website waarin een gastcurator iets vertelt over het koningshuis, aan de hand van zelfgekozen fragmenten uit het archief. We plaatsen deze video’s de komende weken ook op Historiek.

In de eerste aflevering vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media. Te zien is de inhuldiging van Wilhelmina, volgens de historicus de eerste multimediale gebeurtenis in ons land:

Lees ook: Abraham Kuyper legde bij inhuldiging Wilhelmina geen eed af
Zie hier de rubriek bij Beeld & Geluid

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: