Leven met Oranje: Koningshuis en de media

Leven met Oranje - Huub Wijfjes
Leven met Oranje – Huub Wijfjes
Bij Beeld en Geluid in Hilversum is momenteel een tentoonstelling te zien waarin de relatie van de Nederlanders met Oranje centraal staat. Aanleiding voor de tentoonstelling is de viering 200 jaar koninkrijk.

Sinds deze week plaatst het museum iedere maandag een video op zijn website waarin een gastcurator iets vertelt over het koningshuis, aan de hand van zelfgekozen fragmenten uit het archief. We plaatsen deze video’s de komende weken ook op Historiek.

In de eerste aflevering vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media. Te zien is de inhuldiging van Wilhelmina, volgens de historicus de eerste multimediale gebeurtenis in ons land:

Lees ook: Abraham Kuyper legde bij inhuldiging Wilhelmina geen eed af
Zie hier de rubriek bij Beeld & Geluid

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: